Popis
- Nůž se vyrábí ručně, výhradně z finských materiálů, kterým vévodí speciálně vyvinutá, tvrdá, karbonová ocel Roselli Wootz z finské ocelárny Karhula.
- Extrémní tvrdost a nízká hmotnost dává noži skvělé vlastnosti a dlouhotrvající ostrost.
- Tepelně upravená, březová rukojeť, ošetřená lněným olejem se dobře drží i pokud je vlhká.
- Nůž je nepostradatelný pomocník každého nadšeného kuchaře či kuchařky a bude také nádherným a užitečným dárkem, který bude doslova sloužit každý den. Vhodné i pro profesionální kuchaře.
- Čepel z extrémně tvrdé, karbonové oceli Roselli Wootz (Ultra High Carbon) z finské ocelárny Karhula (tvrdost 66-68 HRC).
- Střenka ze dřeva finské břízy. Stojan z masivní břízy, ošetřené lněným olejem. Pouzdro z pravé kůže.
Barva | Přírodní dřevo |
Typ čepele | Rovná |
celková délka: | 235mm |
délka čepele: | 120mm |
hmotnost: | 60g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
HEIMO ROSELLI
Finský kovář s vášní pro tradiční finské nože puukko založil vlastní značku nožů v roce 1976. Nože dodnes vyrábí ručně v malé manufaktuře ve vesnici Harmoinen. Po mnoha pokusech a usilovné snaze se mu podařilo vyvinout speciální karbonovou ocel, kterou nazval Roselli Wootz. Má také velký cit pro tvar a jeho výrobky jsou doslova klenoty nadčasového funkčního designu, které jsou pro Finsko tak typické.