Popis
- Nůž se vyrábí ručně, výhradně z finských materiálů.
- Tepelně upravená, březová rukojeť ošetřená lněným olejem se dobře drží i pokud je vlhká.
- Nůž je nepostradatelný pomocník každého, nadšeného kuchaře či kuchařky a bude také nádherným a užitečným dárkem.
- Čepel z karbonové oceli Roselli z finské ocelárny Karhula (tvrdost 60 HRC).
- Střenka ze dřeva finské břízy kadeřavé, stojan z masivní břízy, ošetřené lněným olejem
POKYNY K ÚDRŽBĚ
Nůž Roselli je připravený na náročné podmínky, ale zaslouží si i pravidelnou péči. Po použití jej ručně umyjte a úplně vysušte. Čas od času jej potřete olejem.
celková délka: | 285mm |
délka čepele: | 160mm |
tloušťka čepele: | 3mm |
hmotnost: | 395g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
HEIMO ROSELLI
Finský kovář s vášní pro tradiční finské nože puukko založil vlastní značku nožů v roce 1976. Nože dodnes vyrábí ručně v malé manufaktuře ve vesnici Harmoinen. Po mnoha pokusech a usilovné snaze se mu podařilo vyvinout speciální karbonovou ocel, kterou nazval Roselli Wootz. Má také velký cit pro tvar a jeho výrobky jsou doslova klenoty nadčasového funkčního designu, které jsou pro Finsko tak typické.